Hoe te dragen

Voor het beste resultaat dient de halsband vlak achter de kop gedragen te worden, de schuifknop zorgt ervoor dat de halsband niet af zakt.


Hoe te gebruiken

Houd er rekening mee dat het voor jouw hond een vreemde ervaring kan zijn om de halsband de eerste keer te dragen.

Gebruik een riem van minimaal 1 meter lang, zodat de hond de ruimte heeft naast je te lopen zonder spanning op de lijn. Hou de riem gewoon stevig vast en wandel rustig. Je zult direct merken dat de hond minder hard trekt dan met een gewone halsband of een tuig. Dit komt omdat de hond simpelweg minder kracht kan zetten, doordat deze halsband achter de kop zit.


Hou de riem vooral in het begin altijd stevig vast, het liefst met 2 handen tegen je borst. In de meeste gevallen is dit al voldoende om het trekgedrag af te laten nemen.

Wanneer de hond toch nog probeert te trekken ga je stil staan. De hond kan met deze halsband veel minder kracht zetten, en jij houdt de riem nog steeds stevig vast met 2 handen. Die combinatie zorgt ervoor dat het voor de hond merkt dat het geen nut heeft om te trekken. Wacht tot de hond zelf de spanning op de lijn weer verbroken heeft en wandel weer verder.

De aanhouder wint altijd, wees dus geduldig.

Wanneer de hond geconditioneerd raakt aan de nieuwe manier van wandelen, zul je merken dat je de riem losjes kunt vasthouden zonder dat de hond trekt. Dit komt doordat jouw hond nu door heeft dat het trekken hem of haar niks oplevert.

Het is je gelukt, je kunt nu eindelijk genieten van de wandeling!


Hoe NIET te gebruiken

Wij raden ten zeerste af om:

  • Harde rukken te geven, of op een andere manier zelf spanning op de lijn te zetten
  • Deze halsband te gebruiken in combinatie met een te korte riem (minimaal 1 meter)
  • Deze halsband te gebruiken voor het fietsen met de hond
  • Deze halsband te gebruiken bij honden die jonger zijn dan 4 maanden